söndag 14 december 2014

Saffransbiscotti med pistage och apelsin



Saffransbiscotti med pistage och apelsin. Tjena!
Supergott och enkelt.
Nu börjar julen närma sig och tredje advent går mot sitt slut. Det går fort nu.






100 g smör 
1 g saffran 
2 st ekologiska ägg 
2 st ekologiska apelsiner bara det rivna skalet.
5 dl ekologiskt vetemjöl Saltå 
1 1/2 dl strösocker 
1 1/2 tsk bakpulver 
2 dl skalad pistagemandel 


Smält smöret och blanda i saffran. Blanda i ägg och apelsinskalet. Rör ner mjöl, socker bakpulver och pistagen. Rulla ut två rullar och grädda 25 minuter i 175 grader varmluft.

Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna lite sneda. Lägg på plåten igen och rosta 20 minuter till.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar