lördag 11 oktober 2014

Kardemumma Macarons med nougatcream




Macarons är ju supergott. Jag har varit sugen på att göra dessa sen jag fick fin kardemumma från Indien av en kusin. Kardemummamacarons med nougatfyllning. Tjena! 









110 gr äggvita
5 msk socker
100 gr siktad mandelmjöl
200 gr florsocker
1 tsk nymald kardemumma



Vispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. Vitorna ska precis hänga ihop.  Blanda i mandelmjöl,  florsocker och kardemumma. Spritsa ut femkronorstora kakor på bakplåtspapper och låt dem torka i en timme. Grädda 15 minuter på 150 grader. Jag har en tom plåt högst upp i ugnen så får de inte färg.

Nougatcream

3/4 dl grädde
3/4 dl socker
150 gr nougat
20 gr smör

Koka upp grädde och socker. Låt nougaten och smöret smälta ner i gräddsockret. Låt kallna.

Spritsa krämen på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar