Fröknäcke


Testade ett nytt fröknäcke, denna gången utan mjöl i. Ja, med ett gott pålägg så var de riktigt goda. Helt otroligt att man kan få ihop ett knäcke med bara frön och vatten egentligen. Men det går.








3 1/2 dl hela linfrön
4 dl kallt vatten
2 1/2 dl skalade sesamfrön
1 1/2 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1-2 tsk finsalt


Häll linfrön och vatten i en skål och rör runt och låt stå i 30 minuter.
Tillsätt sesam, pumpafrön, solroskärnor och salt. Rör runt och låt stå i 30 minuter.
Sätt ugnen på 135 grader varmluft.
Bred fröblandningen tunt och jämt på tre bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda alla plåtarna i 50 minuter. 
Sänk värmen till 90 grader varmluft och grädda ytterligare ca 30 minuter. 
Ta ut plåten, känn efter så de känns spröda och låt svalna. Bryt i lagom bitar.


Kommentarer