Vaniljglass


Hade massa äggulor över som jag tänkte att det får det bli lite glass av. 





4 dl vispgrädde 40%
4 dl mjölk
130 g strösocker
vaniljstång
äggulor


Koka upp grädde, mjölk, socker, vanilj i en kastrull. Värm blandningen på medelvärme under omrörning tills sockret har smält. Koka inte. Lägg äggulorna i en skål och vispa på i 2 minuter. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen och koka på medelvärme samtidigt som du rör om med en visp tills blandningen tjocknar och har samma konsistens som vaniljsås. Det tar cirka 15 minuter. Koka inte. Häll glassmeten i en lufttät behållare och låt svalna helt. Ställ den i kylskåpet över natten. Ta bort vaniljstången.

Använd KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Låt köksmaskinen röra om glassblandningen tills den är färdig. ca 20 minuter. Frys in eller ät direkt.

Om man ska äta den senare så ta fram den en stund innan så den mjuknar något...


 

Kommentarer