Jordgubbs pavlova
Denna gjorde jag med till de medverkande på Hönökonferensen. Mats ville ha jordgubbstårta sa han. Men helst med sockerkaka. Den skulle även var glutenfri. Jag gillar inte sockerkakstårtor, speciellt inte glutenfria. Så det blev maräng. Det är ju så mycket godare... 6 ekologiska äggvitor 3 dl socker Vispa upp äggvitorna till maräng. Fyll på med socker lite i taget. vispa till sockret är löst, det tar 20 minuter så är marängen riktigt fast. Klicka över på ett bakplåts papper och försök få den rund med hjälp av en spatel. Dra spateln uppåt så du får lite väggar på. Tryck ner marängen i toppen så det blir en vulkan. Grädda 3 h i 120 grader. Låt den stå kvar i ugnen tills den är kall. 2-3 dl jordgubbar kokade jag med 1/2 dl råsocker. Spädde den med maizenamjöl så den blev halvtjock. Den fick svalna och bli kall, då blev den ju ännu lite tjockare. CHANTILLY CREAM Vispa upp: 3 dl ekologisk grädde 1 msk florsocker 1/2 tsk vaniljextrakt 1 låda färska jordgubbar Montering: Lägg de jor...