Jojo




När jag lägger ut dessa kakor på Instagram så ringer det alltid flera som helt random vill komma på kaffe. Så denna gången så tänker jag lägga ut dem när de är slut. Så blir det en slät kopp ;)

Idag har vi stormen Floris här på besök. Så jag har räddat undan min gurkplanta som står mot en husvägg. Men som vanligt är det lite vargen kommer när stormen väl är på plats;) 







Mandelkakor:
300 g riven mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 1 dl hackade hasselnötter

Riv mandelmassan och blanda med äggvita och socker till en slät smet. Fördela små runda bollar på två plåtar. Klickade ut 20 stycken på en plåt, strösslade över hackade hasselnötter.och gräddade i 160 grader varmluft i nästan 15 minuter. 


 (detta blir till dubbel mängd kakor)

5 ekologiska äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
175 gr smör


Vaniljkrämen fick sjudandes upp under omrörning äggulor, strösocker och grädde i en kastrull tills krämen tjocknat. Det bränner sig lätt om man inte rör. Låt krämen svalna. När krämen är kall vispar du ner rumstempererat smör, ta lite i taget. Vispa med elvisp till du har en fluffig slät kräm, häll över krämen i en spritspåse.




 

Kommentarer