Semlor
Älskar semlor…!!!
Bullar
50 gr jäst
3 dl ljummen ekologisk mjölk
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
10-11 dl ekologiskt vetemjöl
Jäs i 45 minuter.
Dela degen i 18 bullar och låt dem jäsa 45 minuter
Grädda 200 grader varmluft i 7-8 minuter.
Mandelmassa
Jag rostade mandlarna i flingsalt i en het panna innan jag gjorde mandelmassan. Det blev väldigt gott!
125 gr mandel
1 1/2 dl råsocker som man kör några minuter i blender.
En skvätt mjölk i mandelmassan så den blir krämigare.
(Denna mängd mandelmassa räcker till ca hälften av semmelbullarna).
Skär av toppen av bullen, kräma på lite mandelmassa på bottendelen, sen grädde ovanpå det och sätt på locket. Sikta florsocker över.
Ätes med fördel med varm mjölk.
Kommentarer
Skicka en kommentar