RASPBERRY WHITETRUFFLE NEW YORK CHEESECAKE
Tjejerna fyllde år och önskade en cheesecake, så det fick det bli. En riktig favorit! Vi hade litet kalas för damerna på eftermiddagen.
300 gram digestive
150 gr smör
600 gr philadelpiaost
2 1/2 dl kesella
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl maizena
3 ägg
200 gr vit fin choklad
1 1/2 dl hallon
Blanda digestive i en blender så det blir smulor. Smält smöret och blanda i. Tryck ut i form med löstagbar kant, jag har ett bakplåtspapper emellan, för det tycker jag är käckt. Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter.
Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri.
Blanda i socker, vaniljsocker, grädde och maizena.
Sen ett ägg i taget.
Smält chokladen och blanda i.
Häll över botten och strö över hallonen och tryck ner några i smeten.
Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen.
Kyl den över natten så den får stå till sig.
Garnera med spritsad vispgrädde och färska hallon
Kommentarer
Skicka en kommentar