Saffransbulle med vit choklad
Dessa är familjens favoritbullar nu på jul, det verkar som barnens kompisar tycker samma ;) Så man får baka dessa ofta! Hade inga pinjenötter hemma så det fick bli flagad mandel.
Sprang ner med ett par till grannen som verkade gilla dessa med. Byteshandel på hög nivå, hon hade varit här med fantastisk gott bagebrö några timmar innan! Detta gillas, alla blir glada - en fröjd helt enkelt så här i adventstider!
40 st
50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader), jag tog äggostvassle
1 dl socker
150 gr mjukt ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
10 dl ekologiskt vetemjöl
50 gr ekologiskt smör
200 gr vit fin choklad
Ägg till pensling
Pinjenötter
Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar. Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.
Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar