Oreo Chocolate Cheesecake

Reklam för Bagaren och Kocken



En av döttrarna valde denna tårta till släktkalaset som vi hade förra helgen. Den är väldigt lättbakad och enkel att göra. Har man en blender så gör det livet så mycket enklare. Jag köpet en ny för ett par år sen och nu har vår äldsta dotter flyttat hemifrån så hon fick den gamla. Båda var från Kitchen Aid.


Hallon och choklad gifter ju sig som bekant, men vill man garnera med något annat så kan man ta det man tycker är gott istället.









Browniebotten:
200 gr mörk choklad
120 gr ekologiskt smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl muscovadosocker
4 ekologiska ägg
½ tsk vaniljpulver
 2 ½ dl ekologiskt vetemjöl
Oreofyllning:
2 pkt oreos cookies
200 gr philadelphiaost

Mjölkchoklad fudge:
1 1/4 dl ekologisk grädde
150 gr mjölkchoklad


Smält smöret i kastrullen och lägg i chokladen som smälter. Rör i sockren och sen de fyra äggen. Ta i de torra ingredienserna och rör försiktigt runt.
Häll i en form med löstagbar kant som jag först klätt med bakplåtspapper i botten och sen smort pappret. Grädda 160° i 30 minuter. 

I en blender kör oreokakorna tills det är ett pulver, blanda ner philadelphiaosten tills det blir en kräm. Bred krämen över botten, den behöver inte vara helt kall men svalnat en liten stund.

Koka upp grädden och smält ner chokladen i den. Låt den svalna lite och häll det över oreokakfyllningen.

Låt kakan stå i kylen minst 4 timmar eller över natten. 

Garnera med grädde och hallon!




 

Kommentarer