Nutellabiskvi


Denna kakan är på riktigt väldigt god.

Ser att bilderna ser lite kladdiga ut. Men gästerna skulle komma 10.30 och jag gick upp vid sju och bakade två kakor. 





 16 rutor:
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 ekologisk äggvita


150 gram smör
1 ekologisk äggula
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl nutella

200 gr schweizernöt

 Riv mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvita och socker. Tryck ut i en form 25x 25 c som är bakplåtsklädd och grädda i mitten på ugnen i cirka 18 minuter i 175 grader. Låt botten svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Bred ut smörkrämen jämnt över biskvibotten.


Ställ formen i kylen en timme. Smält nötchokladen och låt den svalna lite innan du brer den över smörkrämen.
Ställ dem kallt!! Skär dem i rutor!



Kommentarer