Nutellacheesecake med hasselnötter
Mörka bilder på kvällen men en väldigt god efterrätt som Roy Fares diktat ihop. Enkel att göra och försvinnande god på kalasbordet.
Botten
100 g smör
200 g Digestivekex
1/2 dl strösocker
Fyllning
400 gr Philadelphiaost
1/2 dl + 2 dl vispgrädde
200 g Nutella
1 1/2 dl muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
Till garnering
5 dl vispgrädde
1/2 dl rostade hasselnötter
Till garnering
5 dl vispgrädde
1/2 dl rostade hasselnötter
Smält smöret och mixa kexen till smulor i en blender. Blanda alla ingredienser och klä en pajform med löstagbar kant med blandningen.
Grädda i 180 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.
Grädda i 180 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.
Vispa phiadelphian med 1/2 deciliter grädde, Nutella, muscovadosocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sedan resten av grädden och vispa tills fyllningen känns fast och krämig. Fördela fyllningen i pajskalet och låt pajen stå i frysen över natten.
Ta ut cheesecaken 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst.
Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.
Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.
Kommentarer
Skicka en kommentar