Nutellacheesecake med hasselnötter


Mörka bilder på kvällen men en väldigt god efterrätt som Roy Fares diktat ihop. Enkel att göra och försvinnande god på kalasbordet.





















Botten
100 g smör
200 g Digestivekex
1/2 dl strösocker

Fyllning
400 gr Philadelphiaost
1/2 dl + 2 dl vispgrädde
200 g Nutella
1 1/2 dl muscovadosocker
1 msk vaniljsocker

Till garnering
5 dl vispgrädde
1/2 dl rostade hasselnötter

Smält smöret och mixa kexen till smulor i en blender. Blanda alla ingredienser och klä en pajform med löstagbar kant med blandningen.
Grädda i 180 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.

Vispa phiadelphian med 1/2 deciliter grädde, Nutella, muscovadosocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sedan resten av grädden och vispa tills fyllningen känns fast och krämig. Fördela fyllningen i pajskalet och låt pajen stå i frysen över natten.

Ta ut cheesecaken 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst.
Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.














Kommentarer