Knäckig äpplepaj
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_Ya192bvQR3oqsOPZ_1hdqUve_A_37l5_027exiFyuVtUGf2_3qThsW1KVNod9NqY-GMlnh16d7d5q4iz8cuNlfUWjJ156Ui7QHnYVSWm3UhaCyA5u9I1_mLYx15WG-L5E13aBL-lAFg/s640/IMG_0080.jpg)
Denna goda äppelkaka eller paj har jag ju gjort en gång innan. Du ser den HÄR!
Den är väldigt grym!
- 1 ekologiskt ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 100 g smält smör
- 4-5 syrliga svenska äpplen
- Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
- Smör till formen.
- Vispa samman ägg, socker och vatten.
- Smält smör och blanda ner.
- Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
- Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
- Strö över lite råsocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
- Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader med varmluft.
Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass
Kommentarer
Skicka en kommentar