Pistagetoscakaka
Dessa serverade jag förra helgen när Ella fyllde år. Supergoda verkligen! Roy står för receptet och de är nog de godaste kakorna...
Jag bakar dessa i olika formar som jag köpt på loppis. Några ser ut som blommor, andra med ränder i och några släta.
Mördeg:
1 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
180 gr smör
Mazarin:
250 gr riven mandelmassa
100 gr smör
2 ägg
2 msk grädde
Tosca:
1/2 dl pistage
3/4 dl cashew
1/2 dl pecan
3/4 dl mandelspån
1/2 dl grädde
50 gr smör
1/2 dl socker
2 msk honung
Blanda mördegen och klä 14 formar.
Blanda mazarinfyllningen och fördela i formarna.
Grädda 180 grader i 13 minuter.
Koka toscan tills den blir ljusbrun.
Fördela toscan på kakorna och höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar