Pecannöts paj




De amerikanska släktingarna har varit här och då serverades denna pajen till kaffet efter maten. 





Skal:
3.5 dl mjöl
3 msk socker
1/2 tsk salt
120 gram smör
1 äggula
3 msk kallt vatten

Blanda mjöl, socker, salt med smöret. Blanda äggula och vatten och blanda i till en smidig smet. Låt vila i kylen en timme. Kavla ut och lägg i en pajform med hög kant. Lägg den i frysen tills vidare.

Sätt ugnen på 175 grader.


250 gr pecanhalvor

3 ekologiska ägg
2, 25 dl ljus sirap
1,25 dl muscovadosocker 
1 1/2 tsk vaniljextrakt
60 gr smält smör
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk äkta kanel


Rör ihop allt utom pekannötterna till en jämn smet, blanda väl. Hacka drygt hälften av nötterna och blanda i smeten. Fyll pajskalet med krämen och toppa med resterande nötter.

Grädda i ca 40 minuter. Låt pajen bli kall och servera med vispad grädde. 

Som en smäck, som en smäck!




 

Kommentarer