Pecannöts paj
De amerikanska släktingarna har varit här och då serverades denna pajen till kaffet efter maten.
Skal:
3.5 dl mjöl
3 msk socker
1/2 tsk salt
120 gram smör
1 äggula
3 msk kallt vatten
Blanda mjöl, socker, salt med smöret. Blanda äggula och vatten och blanda i till en smidig smet. Låt vila i kylen en timme. Kavla ut och lägg i en pajform med hög kant. Lägg den i frysen tills vidare.
3 msk socker
1/2 tsk salt
120 gram smör
1 äggula
3 msk kallt vatten
Blanda mjöl, socker, salt med smöret. Blanda äggula och vatten och blanda i till en smidig smet. Låt vila i kylen en timme. Kavla ut och lägg i en pajform med hög kant. Lägg den i frysen tills vidare.
Sätt ugnen på 175 grader.
250 gr pecanhalvor
3 ekologiska ägg
2, 25 dl ljus sirap
1,25 dl muscovadosocker
1 1/2 tsk vaniljextrakt
60 gr smält smör
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk äkta kanel
Rör ihop allt utom pekannötterna till en jämn smet, blanda väl. Hacka drygt hälften av nötterna och blanda i smeten. Fyll pajskalet med krämen och toppa med resterande nötter.
Grädda i ca 40 minuter. Låt pajen bli kall och servera med vispad grädde.
Som en smäck, som en smäck!







Kommentarer
Skicka en kommentar