Saffransbullar med vit choklad
Till barnens glädje gjorde jag dessa bullar på morgonen när mannen fyllde år. Alla barnen kom hem för att vara med och gratta sin pappa.
Bakade dessa mycket annorlunda vis äta vad jag brukar. Degen är nattjäst.
1/4 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 1/2 dl socker
150 gr smör, mjukt
1 msk mortlad kardemumma
1 tsk salt
1 gr saffran (men hälften hade räckt)
13 -14 dl ekologiskt vetemjöl
Jag körde detta i maskin en kort stund. Ställde ut bunken på trappan över natten (fullt i kylen). Men det blev råkallt just den natten otur… så rekommenderar kylen ändå ;)
På morgonen så kavlades degen ut och och jag bredde på ca 50 gr smör och hackade en vit choklad från marabou och strödde över. Vek degen i treslag och skärde remsor av degen. Knöt ihop remsorna och la över dem på en bakplåt.
Jäs en timme. Pensla med ägg och strö över lite pinjenötter.
Grädda i 180 gr varmluft i 10-12 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar