Vispad cheesecake med äpplekompott
Jättegod efterrätt nu i äppeltider!
Vispad cheesecake
100 g philadelphiaost
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl ekologisk vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
Bakad smuldeg
50 g smör
havregryn
1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
Äppelkompott
130 g äpplen i tärningar
1 tsk kanel
2/3 dl syltsocker
Vispa philadelphian med muscovadosocker tills det blir krämigt och sockerkristallerna är borta.
Vispa grädden med vaniljen och vänd sedan ner den med philadelphiavispet tills du har en fluffig kräm. Häll över på spritspåse med valfri tyll.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft 200 grader över- undervärme.
Nyp samman alla ingredienser till en smulig deg. Lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i 12-15 minuter tills den fått fin färg. Rör om med en stekspade efter halva tiden. Låt sen svalna helt.
Skala och kärna ur äpplena och dela i cm-stora kuber. Lägg i en kastrull med resten av ingredienserna och på spisen på medel till hög värme. Låt koka upp och sjuda i 5-6 minuter. Häll över i en skål och sätt in i kylen för att bli helt kallt.
Kommentarer
Skicka en kommentar