Hallongrottor med vaniljkräm
Reklam för Bagaren & Kocken
Inte blev dom snygga! Nopp. Nästa gån spritsar jag på vaniljkrämen. Man kakan var helt i min smak och det verkar som gästen tyckte samma. Kul!
När man ska göra mördeg så är detta tillbehöret grymt till Kitchen Aid. Smular degen på ett nafs och det är nafset man vill åt ju. Så inte glutenet börjar få långa trådar och bli segt.
14 stycken
Vaniljkräm
0,75 dl strösocker
3 msk majsstärkelse
1 nypa salt
25 g smör
3 st äggulor
3,75 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
Häll alla ingredienser i en vid kastrull. Värm på medelhög värme och rör om tills krämen är tjock. Låt svalna.
Mördeg
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk vaniljsocker
0,75 dl strösocker
200 g kallt smör
Använd en maskin av något slag och mixa snabbt ihop vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och smör. Knåda snabbt ihop den smuliga mördegen
Sätt ugnen på 200 gr. Fördela mördegen i 14 muffinsformar. Med fördela kan man ha pappersformar i en plåtmuffinsform. Se till att mördegen går upp över kanterna och det finns plats i mitten till gojset.
Hallonfyllning
110 g hallon
2 msk syltsocker
Blanda ihop hallon, jag hade frysta med sockret. Fördela i mördegen. Sen SPRITSA ut vaniljkrämen på kakorna. Jag skedade och det blev inte så snyggt!
Grädda i 22-24 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar