Päronmarmelad med kardemumma och lime



Så god päronmarmelad som passar väldigt bra till en stark ost. 
Jag använde 1 kilo oskalade päron vilket var ca 10 st trädgårdspäron. Men det försvann ju en del då jag skalade och tog bort kärnhuset. Vägde det inte men gissar att 20% försvann. 

Mina kastruller jag köpte för en tosd sen är ju bästa köpet. Att jag inte köpt bättre kastruller innan. Även om jag endast har rostfria kastruller pga cancerrisk med aluminium så har jag köpt dem på ett större varuhus som finns i alla städer och alla länder. Inte så bra. Dessa är helt grymma och har hällpip och i locken så är det hål för avhällning av vatten. Så bra! Jag köpte detta set!!
Helt klart ett riktigt bra köp!







 1 kg päron 
0,5 tsk kardemummakärnor som mortlas
1 tsk vaniljpulver
1 pressad lime
2 dl ljus sirap
1,5 dl syltsocker

Skala och kärna ur päronen, skär dem i små bitar och lägg dem i en kastrull. Mortla kardemummakärnorna tillsätt vaniljen och sirapen och koka ihop i 25 minuter.

Tillsätt saften av limen och syltsockret och koka i ytterligare 5 min.

Det blev en burk god marmelad.




 

Kommentarer