Dessert med raffaello
Ja, nu var jag i fyra affärer och det fanns verkligen inga vita raffaellos. Men raffarello i vit chokladkaka fanns så det ligger emellan i lagren. Men toppade gjorde med en brun Farello tror jag dom heter.
På nyårsdagen så sms äldsta dottern. Raffarellos fanns på Tappen - det blev ett litet skrattanfall här då…
Nyårsafton så blev det denna dessert!
6 pot
2 dl ekologisk vispgrädde
200 gr grovhackad vit choklad
500 gr mascarpone
150 gr vita Raffaello
Hallon
150 gr vita Raffaello
Hallon
Koka upp grädde i en kastrull, tillsätt choklad.
Rör om tills chokladen smält. Låt svalna men inte så det stelnar helt.
Vispa ihop blandningen med mascarpone. Krossa raffaelloschoklad (jag tog chokladkaka till detta) och spara en rund boll för varje glas
Ta fram 6 glas, skeda smeten och varva med krossade raffaellos och hallon. Toppa med den hela raffaellosen. Låt det stå i kylen i några timmar.
Vispa ihop blandningen med mascarpone. Krossa raffaelloschoklad (jag tog chokladkaka till detta) och spara en rund boll för varje glas
Ta fram 6 glas, skeda smeten och varva med krossade raffaellos och hallon. Toppa med den hela raffaellosen. Låt det stå i kylen i några timmar.
Kommentarer
Skicka en kommentar