Kungens tårta
Finbesök kräver tårta. Det är sen gammalt!
Botten
4 ekologiska äggvitor
125 gram mandelmjöl
1 1/2 dl socker
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner resten. häll över i en bakplåtsklädd form med löstagbar kant runt 25cm. Grädda i 175 grader i 20 minuter. låt svalna
Kräm:
4 ekologiska äggulor
1 dl socker
1 dl vispgrädde 40%
2 tsk vaniljsocker
Lägg ihop detta i en kastrull och låt det försiktigt sjuda till krämen är tjock. Ta av från spisen och lägg i
75 gr riktigt smör
Låt krämen svalna och ha den i kylen gärna i tre timmar.
Lägg botten på ett fat. Bred krämen ovanpå.
Vispa 2 dl 40% vispgrädde och spritsa ut.
Rostad mandelspån sprids över grädden.
Sen tog jag massa bär å bröde på som ni ser på bilden...
Kommentarer
Skicka en kommentar