fredag 20 april 2018

Två smarrigt goda chokladtårtor





De två äldsta flickorna har fyllt år så det blev ett litet kalas för att hylla deras sista gemensamma tonårssiffror. En fyllde 15 och den andra 19. Hoppla!

Gjorde två tårtor av denna som är en frusen moussetårta med mandelbottenfyllning. Glutenfri och inte speciellt mycket socker i den. Men väldigt god tyckte jag.

























2 bottnar:
400 g mandelmassa
4 ekologiska ägg
2 msk fin ekologisk kakao

Mousse:
300 gr mörk fin choklad, smält försiktigt
6 ekologiska ägg, separerade
3 msk espressokaffe som svalnat
4 dl ekologisk grädde

Garnering:
Hyvlad god mörk choklad
Mandelspån


Kom ihåg att blockchoklad går fetbort, det är en usel produkt och hör inte hemma i bakverk alls. Den hör hemma i soptunnan.

Riv mandelmassan och blanda med äggen, rör sen i kakaon.Ta bakplåtspapper i botten på två formar med löstagbar kant och häll hälften av smeten i varje. Grädda i 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.

Blanda i äggulor i den smälta chokladen och även kaffet. Vipas äggvitorna till hårt skum och blanda med chokladen. Vispa även grädde och blanda väl till en mousse. Häll detta över bottnarna som bör vara helt kalla. 

Lägg i frysen och ta upp dessa 45 minuter innan de ska ätas. Garnera med mandelspån och hyvlad choklad.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar