fredag 3 november 2017

Devils Chocolate Cake



Gubben fyllde år igår och valde tårta själv. Choklad sa han så jag tog fram en bild på en Devils Chocolate Cake och han sa: precis en sån. 
Det ångrade han nock för egentligen är ju detta samma som kärleksmums egentligen. Åh, då har ju till och med kärleksmums ett bättre namn.

Men idag hade vi lite över och den passade till kaffet och var riktigt god. Men tårta är väl att ta i. Vi hade grädde till den idag och det funkade bättre än utan. 






















  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g smör
  • 4 ekologiska ägg
  • 3 dl ekologisk lantmjölk
  • 5 dl ekologiskt mjöl
  • 1,5 dl ekologisk kakao av god kvalitet
  • 2 tsk ekologiskt bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ekologiskt vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • En nypa salt
  • 200 g mörk choklad

Fudge:

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mörk fin choklad 
  • 1 tsk smör
Vispa socker, sirap och smör tills det är krämigt. I med äggen, mjölken och alla torra ingredienser. Rör försiktigt.
smält chokladen och rör ner den med.
Häll i tre smorda formar 23 cm.
Grädda 180 grader varmluft i 22 minuter.

Koka upp grädde och låt chokladen smälta ner ihop med smöret.

När bottnarna kallnat, lägg lite fudge emellan i två lager och tre bottnar och bred över och runt med resterande fudge. 

Sen tog jag och grovhackade pekar och pistagenötter och täckte toppen med detta.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar