Nutellafyllda Macarons
Macarons med nutellakräm emellan. Japp det funkar gott :)
100 gr mandelmjöl
200 gr florsocker
110 gr äggvitor
5 msk socker
Jag mätte upp allt så det blev exakt på
grammet.
Siktade mandelmjölet och florsockret och
blandade ihop.
Vispade äggvitan tills det blev vit.
En msk socker i taget, men vispade inte för
länge, äggvitan ska i stort sett bara hänga ihop.
Blanda ihop med mandelsockret.
Splitsa ut på plåt, stora som femkronor, 50
stycken.
Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15
minuter mitt i ugnen.
En plåt högst upp i ugnen gjorde att de inte
fick färg.
Smörkräm:
100 gr mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ekologisk äggula
1.5 msk nutella
Vispa smör med sockren tills det är krämigt.
Vispa i äggulan, sen nutellan.
Splitsa på krämen på hälften av kakaorna och
läck ett lock på.
Kommentarer
Skicka en kommentar