Cocosgranolaballs
Fick beställning på Granolaballs och Granola Bars idag av en glad hockeymammma som ska till nån rink i Stockholm och hänga i morgon. Idag rullades de i cocos...
14 granolabollar:
1.5 dl slät jordnötsmör
2 msk honung
1.2 dl havregryn
4 msk krossade linfrön
2 msk mini chokladploppar
uns salt eller uns kanel (välj)
Rullas i kakao, kanelsocker, smält choklad eller
cocos (välj).
Jag använder mig av ekologiskt jordnötsmör, men
det väljer man ju själv. Det är att föredra att det är krämigt och inga bitar
i.
Chokladplopparna kan man ju ta mörkchoklad och
hacka den istället. Plopparna är svåra att få tag på om man nu kan få tag på dem
alls i Sverige. Jag har VÄLDIGT snälla släktingar i USA, som fyller på mitt
lager med jämna mellanrum :)
I en liten skål, smält jordnötsmöret och
honungen i micron 10 sekunder, så den blir lite varm. Fyll på skålen med
havregryn och linfrön. Lägg i chokladen som kommer att smälta lite lätt.
Smaksätt med salt eller kanel, uns betyder jättelite om ni undrar :)
Rulla dem till 14 bollar. Rulla i cocos eller ovan förslag.
De var lätta att rulla, men eftersom jordnötsmör
är olika, så kanske man får lägga i lite mer havregryn om den blir för "blöt".
Eller mer jordnötsmör och honung om det blir för torrt. Mina blev perfekta med
receptet ovan.
Kommentarer
Skicka en kommentar