Äggost

Nu står min äggost i kylen på för att stelna, tills i morgon... På bilden är den alltså uppånerpå... Men imorron kommer det bilder på den rättvänd med tillbehören, rårörda björnbär och vispgrädde tycker jag är gott. Annars är det även gott med jordgubbar som man halvtinar och kör i blendern med lite socker, till en slät halvfrusen massa...

Här är receptet på just denna äggosten;

3 liter gammaldags mjölk
9 ekologiska ägg
2 dl ekologisk grädde
3 dl ekologisk gräddfil
4 dl ekologisk filmjölk

Socker

Koka upp mjölken, blanda ägg med övriga ingredienser. Häll i mjölken och sänk plattan, rör hela tiden mot botten av kastrullen tills det skär sig, tar en kvart ungefär.
Häll upp med hål slev i en äggostform, varva med socker... Låt kallna och sen stelna i kylen över natten...
Nya bilder kommer imorgon.


Så här blev den när den är vänd!

Kommentarer