Kanelbullar
Det är alltid en fröjd när man har kanelbullar hemma. Denna gången gjorde jag dem äggfria. Tog vatten istället för äggostvassle och penslade med sirap utspätt med vatten. Det gick minsann bra och goda blev de!
Deg:
50 gr jäst
3 dl äggostvassle (eller vatten)
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr mjukt smör
10-11 dl ekologiskt vetemjöl
Denna gån fick det jäsa i 2 timmar och sista halvtimmen i kylen. Då blir den lättare att kavla ut.
Till kanelbullarna:
200 gr smör
2 msk ekologisk kanel
2 dl ekologiskt råsocker
Blanda fyllningen och smeta över den färdig utkavlade degen, rulla ihop och skiva till bullar eller som jag gjort här till knutar. Jäs dryg timme och baka av.
Pensla med uppvispat ägg och pärlsocker.
Grädda i 12 minuter i 200gr varmluft.





Kommentarer
Skicka en kommentar