Crab Cakes



Nu när hummerfisket dragit igång så blir det ibland även kokta krabbklor. Väldigt sällan dock. Hummer har vi redan ätit flera gånger och det är ju supergott. Jag gratinerar dem med svamp. Leta efter recept här på bloggen så hittar du. I år har jag endast gjort med kantareller - torkade och färska, vid olika tillfällen.

Crab cakes är lite som hemmagjorda fiskbullar eller köttbullar gjorda på krabbklorskött. 
Dessa crabcakes gjorde jag till maken och mig som lunch. Med hemmagjorda sötpotatisfrites och en örtsås.



350 gr krabbklors kött (skalat och rensat)
1 ekologiskt ägg
1 dl panko
1 salladslök -hackad
Persilja och gräslök (tog från trädgården, så mätte inte)
chiliflakes
salt peppar
2-3 msk cream fraise eller majonäs

Blanda ihop och låt svälla i minst 10 minuter

Stek i smör eller olivolja i några minuter på varje sida i en gjutjärnsgryta.

Jag hade glutenfritt panko...










 

Kommentarer