Saffransbullar med vitchoklad


Fluffet i dessa saffransknutar är fantastiskt. Så mjuka och fluffiga, måste prövas helt klart.









40 st

50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader), jag tog äggostvassle
1 dl socker
150 gr mjukt  ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
10 dl ekologiskt vetemjöl

50 gr ekologiskt smör
200 gr vit fin choklad

Ägg till pensling
Pinjenötter (fast det blev mandelspån denna 
gång)

Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. 
Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. 
Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. 
Vik över degen till en treslag och skär remsor och knyt ihop bullen.  
Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. 
Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.





 

Kommentarer