Lime macarons



Det verkar som det är på tapeten att fylla 50. Känns som det är många i år. Kul!
Dessa limemacarons hamnade på Öckerö. De var fantastiskt goda måste jag säga. Lagom med limesmak och lagom gröna. 











Bottnar:

100 gr mandelmjöl
200 gr florsocker
110 gr äggvitor
5 msk socker
 grön pastafärg




Jag mätte upp allt så det blev exakt på grammet.
Siktade mandelmjölet och florsockret och blandade ihop.
Vispade äggvitan tills det blev vit.
En msk socker i taget, men vispade inte för länge, äggvitan ska i stort sett bara hänga ihop.
Blanda i den gröna färgen.
Blanda ihop med mandelsockret.
Splitsa ut på plåt, stora som femkronor, 50 stycken.
Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15 minuter mitt i ugnen.
En plåt högst upp i ugnen gjorde att de inte fick färg.


Fyllning:

100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Rivet skal av 1 lime
1 tsk limesaft
Lite grön pastafärg

Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en grön smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två.



Kommentarer