Pistagesemla!


Bakade ju både kanelbullar och semmelbullar i fredags. På söndagseftermiddan kom herrn i huset hem efter tre veckor till havs, så det firades med en semla. Med pistagemandelmassa. Mmm, jag är ju big fan av pistage, så denna blev fantastiskt god. La i en droppe grön pasta färg, vilket gjorde att den blev ännu grönare. Spädde även pistagemassan med lite vispad gräddmjölk. 



50 gr jäst
3 dl ljummen mjölk eller vatten
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
10-11 dl ekologiskt vetemjöl

Jäs i 45 minuter.
Dela degen i 18 bullar och låt dem jäsa 45 minuter, inte tre timmar ;)
Grädda 200 grader varmluft i 7 minuter.



Pistagemassa

1 1/2 dl pistagemandel
65 gr mandelmjöl eller 1 dl skållad mandel
2 dl florsocker som man kör några minuter i blender.
En skvätt vatten i pistagemandelmassan så den blir krämigare.
(Denna mängd mandelmassa räcker till ca hälften av semmelbullarna).

Skär av toppen av bullen, kräma på lite mandelmassa på bottendelen, sen grädde ovanpå det och sätt på locket. Sikta florsocker över.








Kommentarer