Cheesecake Cupcakes
Fick besök idag, har lite projekt på gång framöver som är väldigt spännande. Så ett möte avhandlades vid köksbordet.
Så bland annat bjöds det på dessa små skapelser.
3 dl digstivekexsmulor
50 gram smält smör
1 msk socker
300 gr Philadelphiaost
1/2 burk cream fraîche
1/2 dl gräddfil
1/2 dl socker
1/2 dl maizena
1/2 dl grädde
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
100 gram belgisk vit choklad
Vispad grädde
Jordgubbar
Mixa digistivekexen med det smälta smöret och sockret. Häll 1 msk i varje muffinsform, ca 20 st och tryck mot botten. Grädda 160 i 10 minuter.
Vispa philadelphiaost i tio minuter så den är fluffig, blanda ner cream fraîche, gräddfil, socker, maizena, grädde. Sen ett ägg i taget och vaniljextraktet (funkar med vaniljsocker). Smält den vita chokladen och blanda ner. Skeda i fyllningen i muffinsformarna och grädda 20 minuter i 150 grader.
Svalna i kylskåp. Strax innan servering garnera med grädde och jordgubbar och servera direkt.
Så bland annat bjöds det på dessa små skapelser.
3 dl digstivekexsmulor
50 gram smält smör
1 msk socker
300 gr Philadelphiaost
1/2 burk cream fraîche
1/2 dl gräddfil
1/2 dl socker
1/2 dl maizena
1/2 dl grädde
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
100 gram belgisk vit choklad
Vispad grädde
Jordgubbar
Mixa digistivekexen med det smälta smöret och sockret. Häll 1 msk i varje muffinsform, ca 20 st och tryck mot botten. Grädda 160 i 10 minuter.
Vispa philadelphiaost i tio minuter så den är fluffig, blanda ner cream fraîche, gräddfil, socker, maizena, grädde. Sen ett ägg i taget och vaniljextraktet (funkar med vaniljsocker). Smält den vita chokladen och blanda ner. Skeda i fyllningen i muffinsformarna och grädda 20 minuter i 150 grader.
Svalna i kylskåp. Strax innan servering garnera med grädde och jordgubbar och servera direkt.
Kommentarer
Skicka en kommentar