Sallad med pekan, feta och blåbär
Denna igen som hamnade på bordet till söndagsmiddagen igår - grillad kyckling och sötpotatis i ugn. Väldigt gott!
75 gram fetaost
1 dl pekannötter
1 msk rosmarin repade blad
2 tsk honung
1 msk vatten
150 gr ruccola
80 gr babyspenat
2 avokador
2 dl blåbär
flingsalt
Dressing
3 msk olivolja
1 msk pressad lime
salt, svartpeppar
Lägg feta osten i frysen tre timmar.
Rosta pekannötterna i stekpanna, i med rosmarin, honung och vatten och låt det koka in. Ställ åt sidan.
Gör dressingen i botten på en skål. Fyll på med salladsbladen och blanda runt. Skär avokadorna i klyftor och fördela på salladen. Lägg över blåbären och pekannötterna. Riv över den frusna feta osten och dra lite flingsalt (himalayasalt).
Kommentarer
Skicka en kommentar