Orange chocolate Cheesecake
Reklam för Kjell & CO
Hade gäster igår från staterna och serverade denna apelsinchoklad cheesecake som är en favorit hos gubben. Även hos mig. Inskaffade en kokbok 1994 när jag var i USA, det var innan internet landat hos mig och de flesta andra. I den boken stod denna grymma cheesecake. Gjort den sen dess. Ofta.
Min man tyckte vi skulle dekorera cheesecaken med mina nya lampor, det var innan han hissade upp dem i flaggstången om någon undrar ;)
Eftersom gästerna kom från USA så ville jag nu så här i mörka juletider att flaggstången skulle skimra i rött, vitt och blått. Se bild nedan.
Den är en smart lampa från Philips Hue som du kan få i typ 16 miljoner olika färger. Så kul, ska plocka ner den från flaggstången och ha den i julgranen.
Vi har snart hela huset i smart belysning från detta samma märke. Jag har under de senaste två åren bytt ut de flesta lamporna. Taklampor, spottar, kronljus, fönsterlampor, utebelysning mm. Underbart att bara släcka alla lampor i ett tryck i telefonen. Alla går att styra, tex så har jag man satt vid att börja lysa en kvart innan solnedgång.
Botten;
140 gr digstivekex
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör
Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.
Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad
Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner.
I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet.
Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen.
Grädda i 50 minuter.
Jag garnerade med apelsin, cranberrys och rosmarin
Kommentarer
Skicka en kommentar