Toscakaka
Denna kaka är en av de godaste kakorna tycker jag. Idag hade jag inga pistagenötter som receptet säger. De hade någon käkat upp…
Vi hade kalas tillsammans med barnens kusin igår så bland annat så serverades denna kaka.
Mördeg:
1 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
180 gr smör
Mazarin:
250 gr riven mandelmassa
100 gr smör
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
2 msk grädde
Tosca:
1/2 dl pistage
3/4 dl cashew
1/2 dl pecan
3/4 dl mandelspån
1/2 dl grädde
50 gr smör
1/2 dl socker
2 msk honung
Blanda mördegen hastigt och klä en stor pajform med löstagbar kant.
Vispa ihop mazarinfyllningen och fördela över mördegen.
Grädda 180 grader i 20 minuter.
Koka toscan tills den blir ljusbrun. Blanda alltså grädde, smör, socker och honung i en kastrull och koka tills den blir ljusbrun. Häll i nötterna.
Fördela toscan på kakan och höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar