lördag 15 oktober 2016

Biskvirutor med nutellakräm och schweizernöt överdrag!




Tjena! Bloggen har inte varit mitt fokus på länge nu... Haft en del annat att pyssla med! Denna kakan fick i alla fall följa med mig till Marstrand förra helgen. Bergs konditori var inte öppet i oktober. Så denna glutenfria biskvikakan fick åka med!









 16 rutor:
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 ekologisk äggvita


150 gram smör
1 ekologisk äggula
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl nutella

200 gr schweizernöt

 Riv mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvita och socker. Tryck ut i en form 20x 20 cm som är bakplåtsklädd och grädda i mitten på ugnen i cirka 18 minuter i 175 grader. Låt botten svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Bred ut smörkrämen jämnt över biskvibotten.


Ställ formen i kylen en timme. Smält nötchokladen och låt den svalna lite innan du brer den över smörkrämen.
Ställ dem kallt!! Skär dem i rutor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar