Rostade gulbetor på getostkräm
Passa på att göra denna goda rätt som tillbehör innan betorna försvinner. Fantastiskt gott till grillat!
1 bunt gulbetor
2 msk olivolja
1/4 tsk vitlökspuder, salt och peppar
Rosta i ugnen 200 - 210gr i 20-30 minuter
De ska vara färdiga.
150 gr bredbar getost, rumstempererad (utan kanter alltså)
1,75 dl grekisk yoghurt 10%
1/2 msk varm honung
Vispa krämigt med en elvisp, vispa en stund. Bred ut i en form.
Ställ undan tills betorna är färdiga.
1/2 -1 påse pinjenötter
1/2 msk varm honung (micro går snabbt)
Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Lägg de nyrostade betorna på getostkrämen, sprinkla över pinjenötterna och den varma honungen. Toppa med färsk persilja eller färsk timjan.
Kommentarer
Skicka en kommentar