Vispad mozzarella med jordgubbar och tomat
En favorit i repris! När dottern kom hem från svalbard får man fixa extra goda grejer - som denna!
1 mozzarella
0,5 dl ekologisk grädde (eller creme fraiche)
0,5 dl ekologisk grädde (eller creme fraiche)
salt
200 g romanticatomater
Basilika
Gräslök
250 g jordgubbar
0,25 dl balsamvinäger (gridelli bianco är bäst)
0,25 dl vatten
0,25 dl socker
200 g romanticatomater
Basilika
Gräslök
250 g jordgubbar
0,25 dl balsamvinäger (gridelli bianco är bäst)
0,25 dl vatten
0,25 dl socker
🍓🍓🍓
Pickla gubbarna - värm upp vatten, socker & balsamvinäger i kastrull tills att sockret lösts upp. Dela jordgubbar och lägg i glasburk. Häll över lagen på jordgubbarna och ställ åt sidan eller i kylskåp. Mixa mozzarellan slät i en blender ihop med grädden. Smaka av med salt. Lägg på tallrik och på med delade tomater och picklade jordgubbar. Toppa med basilika, gräslök och olivolja.
Pickla gubbarna - värm upp vatten, socker & balsamvinäger i kastrull tills att sockret lösts upp. Dela jordgubbar och lägg i glasburk. Häll över lagen på jordgubbarna och ställ åt sidan eller i kylskåp. Mixa mozzarellan slät i en blender ihop med grädden. Smaka av med salt. Lägg på tallrik och på med delade tomater och picklade jordgubbar. Toppa med basilika, gräslök och olivolja.
Jag tog lite av pickelspadet med.
Kommentarer
Skicka en kommentar