Rabarberpaj med vaniljsås
Det är såklart att gubben drog på fiske i nio dagar innan studenten och kom hem kvällen innan!!
Men lockade hem några hjältar att sätta upp tältet på nationaldagen, jag lockade med rabarberpaj och vaniljsås ;)
Sen kunde inte killarna komma på studenten då de jobbade för Laleh hela veckan för att hon skulle typ ha en konsert på Ullevi. Människa att ställa till med konsert just den veckan, men såklart att hon att de bästa killarna till teknik och uppbyggnad. Killar ni får komma hem på en annan sittning snart!!
Dessa hjältar!!!
Smuldeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
6–7 stjälkar rabarber
1 dl råsocker
1 tsk kanel
1 msk maizena
1 tsk vaniljsocker
Lägg rabarbern i en pajform och blanda på socker, maizena, kanel och vaniljsocker.
Rör ihop smuldegen och fördela den på rabarbern. Grädda i 225 grader i 20-25 minuter.
Vaniljsås:
3 ekologiska äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl socker
3 dl ekologisk grädde
Vispa äggulor med vanilj och socker. Vispa grädden.
Blanda ihop och den bästa vaniljsåsen är färdig.
Kommentarer
Skicka en kommentar