Nutella Brownies
En av mina döttrar bakade nutellabrownies för ett tag sen, visst blev de fina. Alla flickorna gillar å baka vilket är roligt.
Detta receptet hittade Saga på engelska och översatte helt själv, jätteduktig!
Sätt ugnen på 175 grader. Gör iordning en 20x20cm form med bakplåtspapper.
- 170 grams chocolate chips
- 170 gram smör
- 113 gram mörk choklad, hackad
- 245 grams strösocker
- 150 gram Nutella
- 3 stora ekologiska ägg
- 1 tsk vaniljextract
- 100 gram ekologiskt vetemjöl
- 25 gram ekologiskt kakao
- uns flingsalt
Smält chokladen i micron, blanda i smöret så det smäller av den varma chokladen. Låt nutellan komma i blandningen.
Vispa upp äggen en liten stund. Lägg i vaniljextraktet. Häll sedan chokladen i äggen och blanda försiktigt med en slickepott.
Fördela i mjölet, kakao och saltet försiktigt med slickepotten, överblanda inte.
Häll i den förberedda formen och grädda 35-40 minuter. Låt brownie svalna och stå tills sig i kylskåp när den är helt kall. Gärna tills nästa dag.
Kommentarer
Skicka en kommentar