Kardemummabullar



Utan tvekan de godaste bullarna får man med äggostvassle. Men även med kardemumma från Indien som man skalar och mortlar precis när man ska baka, så mycket  smak och så fluffiga. En så favorit verkligen.

Just nu längtar jag till rabarber kommit upp, förra året hade rabarbern blivit jättestora vid detta laget men i år är de bara 10 cm än så länge. Men det kommer sig. Bara lite sena eftersom det är så kallt.

Så man får passa på att baka såna här supergoda bullar. Behöver baka av all äggostvassle med.












Deg:
50 gr jäst
4 dl lagom varm äggostvassle eller mjölk 3%
1 msk nymalen kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg (bara om du har mjölk)
150 gr smält smör
12-13 dl ekologiskt vetemjöl

Jäs i 45 minuter

Fyllning
200 gr smör
1 msk nymalen kardemumma
1 dl råsocker

Blanda ihop till en massa och bred över den utkavlade degen. Lägg över halva degen från båda håll. Skär sen remsor som knyts ihop till en bulle. Jäs 30 minuter. 

Penslade med ägg och sirap. Strödde över kardemumma och råsocker
Grädda 180 grader i 12 minuter.




 

Kommentarer