Semmelrulltårta
Testade denna idag. Det krävdes mer grädde än bilden säger då det lätt blev lite torrt annars. Men gott var det.
3 ekologiska ägg
1 2/3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl ekologisk mjölk
2 tsk mald kardemumma
Mandelmassa
200 g mandel med skal
3 dl florsocker
en skvätt mjölk
Kardemumma socker
2 tsk mortlad kardemumma
1/2 dl strösocker
Garnering
3 dl vispad ekologisk vispgrädde 40%
1/2 dl mandelspån
Rulltårta
Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt, blanda ner de torra ingredienserna och mjölken.
Bred ut smeten på en bakplåtspapperstäckt plåt och grädda mitt i ugnen i 4 minuter. Lägg fram ett bakplåtspapper där du fördelar kardemummasocker jämnt. Stjälp upp rulltårtebotten på bakplåtspapperet, dra försiktigt av pappret.
Mandelmassa
Mixa mandeln fint och tillsätt florsocker, mixa igen. I med en skvätt mjölk så du får en go smet.
Karmemummasocker
Mortla kardemumman och sockret.
Montering & servering
Bre ut mandelmassan över bottnen. Rulla ihop rulltårtan. Snurra in i hela tårtan bakplåtspapper och lägg i kylen en stund.
Skär ca 4cm bitar och spritsa på rejält med grädde och strö över mandelspån.
Kommentarer
Skicka en kommentar