Ris alá Malta



Ris a la Malta är en väldigt god och lätt efterrätt som vi gillar väldigt mycket. Blev sugen igår så det fick bli en liten sats. 

Självklart gör man den på rätt sätt och inte blandar i gröt i den. För då blir den inte god. 









Denna goda dessert gör vi öbor så här:

5 dl ekologiskt grötris
10 dl vatten
Koka tills riset är mjukt, skölj det i durkslag och låt vattnet rinna av helt.

7 dl ekologisk grädde
2 msk ekologiskt vaniljsocker
3 msk socker
Vispa grädden, blanda med det kokta kalla riset, vaniljsocker och socker. Färdigt!

Saftsås:
6 dl hallonsaft
1 1/2 dl vatten
knappt 2 msk potatismjöl

Koka upp saft och nästan allt vattnet. Blanda potatismjölet med resterande vatten, rör i det i den uppkokade saften. Den ska vara lagom tjock. 



Kommentarer