Hallonrutor
150 g smör
3/4 dl mjölk
3 st ekologiska ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl ekologiskt vetemjöl
Kardemummakrisp
2 dl ekologiskt vetemjöl
1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
75 g smör
Garnering
4 dl hallon och blåbär
2 tsk potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till krispet till en smulig massa.
Smält smöret i micron tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör smeten slät.
Häll smeten i en smord och bröad eller bakplåtsklädd liten fyrkantig form, ca 25x25 cm.
Blanda hallonen och blåbären med potatismjölet.
Strö hallonen/blåbär och krispsmulet över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
Skär upp kakan i rutor när den har kallnat.
Blanda ihop alla ingredienserna till krispet till en smulig massa.
Smält smöret i micron tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör smeten slät.
Häll smeten i en smord och bröad eller bakplåtsklädd liten fyrkantig form, ca 25x25 cm.
Blanda hallonen och blåbären med potatismjölet.
Strö hallonen/blåbär och krispsmulet över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
Skär upp kakan i rutor när den har kallnat.
Kommentarer
Skicka en kommentar