Hi-hat Cupcakes
Idag har vi haft barnkalas. S o S fyllde 8år och det skulle såklart firas. De beställde dessa Hi-hat cupcakes istället för tårta. Väääääldigt söta! Så inget för mig.
Barnkalaset började med hamburgare och french fries.
Serverade även macarons, citron, hallon och lakrits.
15 muffins:
3 ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl kesella
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl kesella
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
Vispa ägg och socker med vanilj tills det är pösigt. smält smör och blanda ner ihop med kesellan. Vetemjöl, bakpulver och kakao vänds ner. Fördela i 15 muffinsformar. Grädda 175 grader i 15 minuter.
Maräng
6 ekologiska äggvitor
8.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, saften
Vispa äggvitor, citronsaft och socker över vattenbad tills det uppnått 65 grader. Fortsätt vispa i maskin tills den är kall.
Spritsa över muffinsen och ställ kallt.
350 g mörk choklad
3 msk rapsolja
Smält chokladen och blanda med olja. Doppa marängen i chokladen och kyl dem igen till serveringen.
Kommentarer
Skicka en kommentar