Morotspaj med Philadelphiaost
Morotspaj är nog den godaste matpajen tycker jag. Den gör jag ofta och alla barnen gillar den vilket är ett plus.
Äntligen har sommaren kommit... just nu sitter jag ute och njuter av sommarkvällen.
Pajdeg:
100 g smör
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven ost
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 gula lökar
4 morötter
1-2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 dl riven mozzarellaost
150 g Philadelphia cream cheese
100 g smör
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven ost
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 gula lökar
4 morötter
1-2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 dl riven mozzarellaost
150 g Philadelphia cream cheese
Gör pajdegen och grädda skalet i 180 grader varmluft i 10 minuter.
Under tiden så steker man morötter, lök och vitlök i oljan i 10 minuter och tillsätter kryddorna. Häll i pajskalet och fyll på med äggstanningen och grädda 25 minuter till.
Under tiden så steker man morötter, lök och vitlök i oljan i 10 minuter och tillsätter kryddorna. Häll i pajskalet och fyll på med äggstanningen och grädda 25 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar