Olivbröd
Lättbakat bröd som är gott. Gjorde detta bröd för någon vecka sen och då gjorde jag det vitt. Det bloggade jag inte om utan bakade om detta bröd i veckan och då la jag i grahamsmjöl. Det är så jag lurar barnen. Bakar första gången vitt och sen smyger tyngre mjöl ner. För att barnen ska äta det så hoppar jag oliverna. Så ett olivbröd utan oliver :)
Fördeg:
50 gr jäst
5 dl ljummet vatten
2 dl ekologiskt durumvete
2 dl ekologiskt grahamsmjöl
2 dl ekologiskt vetemjöl
låt detta stå i en timme
Blanda sen ner:
5 dl ekologiskt vetemjöl
1 msk salt
2 msk ekologisk olivolja
4 dl hackade oliver
När degen är en smidig deg, dela den på tre och forma tre bröd som man lägger på bakplåtstäckt plåt. Låt dessa jäsa i 1 timme.
Grädda 20 minuter i 200 grader.
Kommentarer
Skicka en kommentar