Valnötsbröd
Igår blev det ett bröd med valnötter i. Det blir ett gigantiskt bröd med mycket smak.
2 dl yoghurt naturell ekologisk
2 dl ljummet vatten
50 gram jäst
3 dl grahamsmjöl
Låt jästen lösas upp i vätskan och blanda med grahamsmjölet. Låt stå och dra i en timme.
2 dl ljummet vatten
3 msk honung
3 msk valnötsolja
2 tsk salt
100 gram valnötter
12 dl vetemjöl special
Blanda länge i maskin. Jäs i en timme. Forma till ett bröd och lägg på en plåt. Snitta brödet, låt det jäsa 30 minuter till. Grädda 10 minuter i 250 grader. Sänk värmen till 175 grader och grädda i 40 minuter till.
2 dl yoghurt naturell ekologisk
2 dl ljummet vatten
50 gram jäst
3 dl grahamsmjöl
Låt jästen lösas upp i vätskan och blanda med grahamsmjölet. Låt stå och dra i en timme.
2 dl ljummet vatten
3 msk honung
3 msk valnötsolja
2 tsk salt
100 gram valnötter
12 dl vetemjöl special
Blanda länge i maskin. Jäs i en timme. Forma till ett bröd och lägg på en plåt. Snitta brödet, låt det jäsa 30 minuter till. Grädda 10 minuter i 250 grader. Sänk värmen till 175 grader och grädda i 40 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar