tag:blogger.com,1999:blog-6036830743205759112.post7602396134013744443..comments2023-04-25T21:52:40.364+02:00Comments on A Bakery House: En äppelpaj utöver det vanligajustlovetobakehttp://www.blogger.com/profile/13394172108177484629noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-6036830743205759112.post-49675292820331406142014-12-30T02:42:23.330+01:002014-12-30T02:42:23.330+01:00Hej,
Jag är ny på detta och skulle behöva förtydl...Hej,<br /><br />Jag är ny på detta och skulle behöva förtydligande kring vissa instruktioner i receptet.<br /><br />- "100 g rumstempererat smör"<br />Blir det bra med matsmör eller margarin? <br /><br />- "Blanda ihop och klä en pajform med lös kant."<br />a) Vad innebär lös kant? Förstår inte riktigt. Förklara gärna syftet med detta så kanske det blir enklare för mig att visualisera vad du menar.<br />Och ska man bara klä kanten eller hela pajformen?<br /><br />b) "blanda ihop" är lika med "vispa"? <br /><br /><br />- "4-6 äpplen"<br />Rekommenderas någon speciell typ av äpplen - vad är godast? Sura eller söta äpplen? Gröna eller röda äpplen? <br /><br />- "Grädda 175 grader 40 minuter."<br />Vad rekommenderas; att man lägger pajformen på en kall plåt eller en varm och sedan stoppar i ugnen? En pajform på en varm plåt gör att bottnen värms upp/gräddas snabbare (med risk för att den blir torr eller får bränd botten). Eller ska man bara kasta in pajformen i ugnen utan plåt?<br /><br />- "Vispa äggulor med vanilj och socker. Vispa grädden."<br />Ska detta vispas var för sig? Eller adderar man grädden i smeten och fortsätter att vispa? Så som detta är skrivet så låter det som att man ska vispa dessa separat och SEDAN blanda. <br /><br /><br />Tack på förhand!<br /><br />PS. Det ser jättegott ut! <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01435578058333024021noreply@blogger.com