Björnbär Nektarin Frangipane Galette





Frangipane är en mandelkräm som är väldigt god. Som en lös mandelmassa fast godare. Passar väldigt bra i bakverk.
Egentligen var denna i originalet persika och blåbär. Men jag knallade ut och plockade björnbär och sen bytte ut persikorna mot nektariner.
Det hade säkert passat med en kula glass till denna kakan. 

Denna bakade jag förra veckan när jag fortfarande hade semester och hade med till holmarna. 

























Skal
190 gr ekologiskt mjöl (1 and 1/2 cups)
50 gr socker (1/4 cup)
1/4 tsk salt
115 gr smör
60 ml vatten


Frangipane
30 gr smör
1 stort ägg
50 gr mandelmjöl (1/2 cup)
50 gr socker (1/4 cup)
1 tsk vaniljextrakt

Fyllning
3 medium nektariner
2,5 dl björnbär
1 msk socker
1 msk mandelmjöl

Pensla med ägg blandat med 1 msk mjölk
Strö över mandelspån och råsocker

190 gr i 35-38 minuter

Tror inte ni behöver instruktioner hur man gör.
Man vispar och löser i ordningen ovan. Kyl grejerna emellan. 

Galet god!







    Kommentarer

    1. Svar
      1. Hej! Lite sent svar här men det är en mandelkräm som är mjuk och len. Hälsningar Annika

        Radera

    Skicka en kommentar